← повернутись на головну
Вас цікавить схуднення після вагітності?
Ви хочете знати, як швидко схуднути, позбутися живота, позбавитися від целюліту, зменшити стегна? 
На сторінках інтернет-журнал для жінок MissFit, ви дізнаєтеся все про правильне харчування, про засоби і тренажерах для схуднення!





Чи можна вагітним гриби

Чи можна вагітним їсти гриби?

Чи можна вагітним грибичи Можна вагітним гриби включити в свій раціон чи не варто ризикувати? Тут кожна жінка вирішує для себе сама. Чимало людей, які гриби взагалі не переносять, просто не можуть, так як це досить важка їжа зі специфічним смаком. Таким змушувати себе їх є, звичайно, не варто. Ті корисні речовини, які містяться в грибах, можна засвоїти та з інших, більш звичних продуктів. Тим же, хто жити не може без грибів, відмовлятися від них зовсім не обов'язково. Давайте розглянемо корисні властивості цього продукту, різні способи приготування і різновиди, а також правила покупки.

Основна особливість грибів полягає в тому, що вони дуже поживні, завдяки вмісту в них білка, схожим з тим, що міститься в м'ясі. Тому ними і замінюють м'ясні продукти вегетаріанці. Крім того, у грибах містяться вітаміни групи B, P, A, C. Багаті вони нікотиновою кислотою, цинком і міддю. Загалом, досить корисні, і вагітним, в тому числі. Однак, гриби є алергеном і до того ж багатьма вагітними, які страждають від токсикозу, погано переносяться.

Як їх правильно готувати? Гриби вагітним їсти можна в тушкованому або вареному вигляді, смажені не рекомендуються. Причому теплова обробка проводиться не менше, ніж протягом 1 години, щоб знищити можливо містяться в продукті отруйні речовини. Звичайно, не кожна з нас є любителькою ходити по гриби і розбирається в тому, які з них їстівні, а які отруйні, а тому, краще їх купити, так ризику для здоров'я буде менше. У торговців на вулиці вагітним краще нічого не купувати, так як невідомо, де вони свій товар збирали, бути може біля жвавої траси. У супермаркеті можна придбати гливи, печериці, маслюки та опеньки, вирощені в домашніх умовах або в теплицях, тому за безпеку їх вживання можна не турбуватися. Перед вживанням обов'язково огляньте всі грибочки. Серед них не повинні зустрічатися зморщені, з нальотом або, тим більше, з цвіллю. Такі без жалю викидайте.

А чи можна вагітній гриби, що продаються в оцтовому розчині в скляних баночках, в сольовому розчині, а також сушені та консервовані? Всі перераховані варіанти по-перше, дуже поступаються натуральному продукту у вмісті корисних речовин, по-друге, не всі вони безпечні. Так, грибочки в оцті можуть привести до болів в шлунку і печії, а солоні спровокувати набряки (сіль затримує рідину в організмі). Консервовані ж просто марні.



Користувальницький пошук








missfit.com.ua © Copyright 2007 МиссФит - інтернет-журнал для жінок info@missfit.com.ua
передрук матеріалів з сайту дозволяється з обов'язковим зазначенням активного гіперпосилання на сайт www.missfit.com.ua