← повернутись на головну
Вас цікавить схуднення після вагітності?
Ви хочете знати, як швидко схуднути, позбутися живота, позбавитися від целюліту, зменшити стегна? 
На сторінках інтернет-журнал для жінок MissFit, ви дізнаєтеся все про правильне харчування, про засоби і тренажерах для схуднення!





Дієта при алергії

версія для друку

Дієта при алергії

дієта при алергіїщовесни ми чекаємо, коли природа скине сніговий покрив, на деревах почнуть з'являтися нирки, коли земля подарує нам новий урожай смачних фруктів. Але весна, затьмарена сльозами, а літо - нежиттю не надто приємна перспектива. А тому напередодні весни та літа кожен алергік запасається різними засобами боротьби з цією напастю. Але допомогти собі впоратися з алергією можна не тільки за допомогою ліків. Правильно підбираючи меню, є шанс пом'якшити і навіть запобігти атаку алергенів.

Страждаючим алергією на пилок дерев не можна вживати в їжу більшість кісточкових ягід і фруктів, а також горіхи, селера, кріп і моркву.

При алергії на злакові лугові трави слід обмежити споживання хліба і хлібобулочних виробів. Під заборону потрапляють хлібний квас, макаронні вироби, манна крупа, панірувальні сухарі, морозиво, халва, бобові, щавель.

Алергія на складноцвіті, наприклад на полин, вимагає виключення з раціону дині, кавуна, зелені, гострих спецій. Слід дуже обережно ставитися до соняшниковій олії і його похідних - майонезу, гірчиці, халву. Необхідно відмовитися від «полинових» алкогольних напоїв - вермутів і абсенту. Заборонені фитосборы з мати-й-мачухою, низкою, деревієм.

При алергії на лободу ні в яких видах не можна їсти шпинат і буряк. Відмовтеся також від персиків, груш, манго, ківі, ананасів, меду і гірчиці.

При алергії на аспірин або саліцилати потрібно звести до мінімуму споживання цитрусових, ягід, персиків, динь, слив, огірків, перцю, помідорів, картоплі. Треба бути уважними і по відношенню до лікарських трав. Саліцилати присутні у вербовій корі, малиновому аркуші, гадючнику, шабельники болотному, піон, мар'їну корені.

Риба, ікра, краби, морепродукти, м'ясо птиці, всі копченості, яйця, майонез, оцет, какао, шоколад, кава, гірчиця, хрін, часник, редис, редька, свіжий лук, томати, солодкий перець, баклажани, гриби, цитрусові, горіхи, полуниця і суниця, диня, ананас, ківі, мед, спеції і алкоголь - все це алергенні продукти. Виключення їх з раціону називається неспецифічної дієтою. Її рекомендується дотримуватися більшості алергіків незалежно від того, як себе проявляє алергія - шкірними висипаннями, нежиттю, астматичним нападом або порушенням травлення. Крім перерахованих вище продуктів, необхідно обмежити споживання цукру, солі, хліба, макаронів і солодощів.

Звичайно, те, що залишається після всіх обмежень, не дуже-то радує. Але і з решти продуктів можна приготувати чимало смачненького.



Алергени

Крім дієти алергікам необхідно дотримувати наступні рекомендації:

Намагайтеся не вживати алкоголь!

дієта при алергіїАлкоголь посилює кровотік і таким чином прискорює всмоктування компонентів їжі слизової шлунка і кишечника. Крім того, алкоголь посилює дію харчових алергенів!

Причина непереносимості вина в більшості випадків в тому, що в ньому міститься сірка, цвіль, гістамін, а іноді білок курячого яйця.

Причинами непереносимості пива можуть бути хміль, дріжджі та інші компоненти, наприклад, солод.

Більшість людей нормально переносять чисті горілчані вироби і фруктові вина. Однак слід пам'ятати, що в горілку і лікери часто додають екстракти ароматичні речовини зі смаком трав, прянощів, горіхів або плодів.

Намагайтеся не купувати генно-модифіковані продукти!

На сьогоднішній день існує більше 120 видів генетично змінених рослин: це соя, кукурудза, рис, бавовна, гарбуз, огірок, перець, картопля... Вчені в усьому світі не приховують і попереджають про алергенність модифікованих продуктів. Тим не менш трансгенні білки широко використовуються в дитячому харчуванні, у тому числі в молочних сумішах для самих маленьких, а також в ковбасах, кондитерських виробах, напоях - у нашій країні близько 300 таких продуктів. Мабуть, не випадково за останні 5 років кількість дітей-алергіків в Росії збільшилася втричі. І ніхто не може гарантувати, що не буде віддалених негативних наслідків для здоров'я.

Звертайте увагу на вказані на етикетках барвники і добавки!

Е100 - Куркумін. Колір оранжево-жовтий, виготовляється з рослини родини імбиру.

Е101 - Рибофлавін ( вітамін В2 ). Колір жовтий, вітамін.

Е102- Тартразин. Колір жовтий, використовується в безалкогольних напоях, кондитерських виробах. Не рекомендується давати дітям, щоб уникнути алергічної реакції.

Е104 - Жовтий хіноліновий. Заборонений в деяких країнах.

Е107 - Жовтий 2G. Не рекомендується давати дітям, щоб уникнути алергічної реакції. Може викликати алергію у людей, що страждають астмою. Традиційно використовується при виробництві безалкогольних напоїв.

Е110 - Жовтий «сонячний захід» FCF. Типові продукти: міцні напої, кондитерські вироби, швидко розчинні супи. Може викликати алергічні реакції: висип, набряк, нудоту.

E 120 - Кармін. Використовуються в цукерках, морозиві, йогуртах, напоях і т.д. Можуть викликати алергічні реакції від простої висипки до анафілактичного шоку.

дієта при алергіїЕ122 - Кармуазин. Колір червоний. Слід уникати алергікам, астматикам, дітям. Типові продукти: цукерки, марципани, желе.

Е123 - Амарант. Заборонено ( в США не використовується з 1976 р. ).

Е124 - Понсо 4R, пунцовий 4R. Колір червоний. Слід уникати дітям, астматикам і людям з алергією на аспірин.

Е127 - Эритроцин. Заборонений. Може підвищити рівень гормонів щитовидної залози, викликати світлочутливість.

Е128 - Червоний 2G. В деяких країнах заборонено.

Е129 - Червоний чарівний АС. Може викликати шкірні алергічні реакції. Типові страви: фруктові начинки, печиво, тістечка.

Е131 - Синій патентований V. У деяких країнах заборонено.

Е132 - Індигокармін. Слід уникати людям, схильним до алергії. Викликає такі реакції: нудоту, блювання, висип, високий кров'яний тиск, утруднене дихання.

Е133 - Синій, блискучий. Не рекомендується вживати дітям, щоб уникнути алергічних реакцій.

Е140 - Хлорофіл, хлорофілін. Колір: від зеленого до оливкової. Природний барвник, не має побічних дій.

Е141 - Мідні комплекси хлорофілу і хлорофіліну. Колір: оливковий. Побічні ефекти невідомі.

Кілька слів про додаткові заходи обережності. Щоб уникнути нападів, особливо в теплу пору року, слід прибрати на літо килими, викинути пухові подушки, частіше робити вологе прибирання, позбутися отруйних і алергенних кімнатних рослин ( від поширеної амброзії, а також від молочайних, ароїдні та амарилісових рослин сімейства кутрових і примули зворотноконічний ).

Ще одне правило - частіше мити довге волосся. Роздратовані очі і ніс слід промивати водою, а при сильному задуха допоможе тепла ванна для ніг.

Дотримуючись ці правила і балуючи себе корисними ласощами, можна легко і безтурботно зустріти весну і гармонійно провести літо.

Але перш ніж втілювати в життя ідеї цієї статті, необхідна консультація з лікарем!



Меню алергіка:

Меню дієти при алергії


Понеділок

дієта при алергіїСніданок: нежирний кефір, сирний салат ( сир, огірки, петрушка, кріп ).

Обід: гороховий супчик, відварений рис з яловичиною, зелений чай.

Вечеря: картопляна запіканка з капустою або сиром, чай або очищена вода.

Вівторок

Сніданок: вівсяна каша з яблуками та вишнею, очищена вода.

Обід: суп з фрикадельками з яловичого фаршу, відварну картоплю з кропом і оливковою олією, зелений чай.

Вечеря: сирна запіканка з родзинками, компот із сухофруктів.

Середа

Сніданок: кефір, пшенична каша.

Обід: молочний суп, картопляні биточки, чай.

Вечеря: паста з соусом «Болоньєзе», вода.

Четвер

Сніданок: капустяний салат ( капуста, огірки, кріп, оливкова олія ), яблучний сік.

Обід: картопляний крем-суп, кабачки, тушковані в сметанному соусі, зелений чай.

Вечеря: оладки з яблуками, компот з вишні.

П'ятниця

Сніданок: кефір, яблука, фаршировані сиром та родзинками.

Обід: суп з кабачків, вареники з вишнею, сиром або картоплею, чай.

Вечеря: тушкована капуста, очищена вода.

Субота

Сніданок: компот з яблук, гречана каша.

Обід: овочевий суп з яловичиною, пюре з огірочками або оладки з кабачків, зелений чай.

Вечеря: кабачки, фаршировані овочами і рисом, або капустяні котлети, чай або компот.

Неділя

Сніданок: кефір або сік, геркулесова каша або бабка з сиру з картоплею.

Обід: сочевичний суп, пельмені з яловичиною, чай або компот.

Вечеря: картопляні коржі або овочеве рагу, вода або компот.

Така дієта при алергії допоможе скинути зайві кілограми, і попутно вбереже організм від алергічних реакцій.



на головну

Обговорити тему на форумі
наверх


Користувальницький пошук








missfit.com.ua © Copyright 2007 МиссФит - інтернет-журнал для жінок info@missfit.com.ua
передрук матеріалів з сайту дозволяється з обов'язковим зазначенням активного гіперпосилання на сайт www.missfit.com.ua