← повернутись на головну
Вас цікавить схуднення після вагітності?
Ви хочете знати, як швидко схуднути, позбутися живота, позбавитися від целюліту, зменшити стегна? 
На сторінках інтернет-журнал для жінок MissFit, ви дізнаєтеся все про правильне харчування, про засоби і тренажерах для схуднення!





Мікрофлора кишечника. Пробіотики

версія для друку

Кишкова мікрофлора

В розділі "Адекватне харчування" показано, що наш шлунково - кишковий тракт ( ШКТ )- найбільший ендокринний орган нашого організму, а мікрофлора його населяє - найважливіший компанент ШКТ, саме як ендокринного органу.

Залякані навалою токсинів та інфекцій, що ми звикли сприймати бактерії як щось вороже. Тим не менш, наш ШКТ потребує певних бактеріях, щоб здійснювати важливі функції життєдіяльності. Здорова кишкова середовище означає правильне перетравлення і всмоктування харчових речовин, синтез важливих вітамінів і ферментів, пригнічення хвороботворних бактерій, а також усунення неусвояемых продуктів перетравлення їжі. Багато етапи цих процесів були б немислимі без участі живуть в тонкому і товстому кишечнику дружніх бактерій.



Бактерії кишечника

Вченими було виділено близько 400 видів дружніх бактерій. Загальна їх кількість в нашому організмі исчесляется декількома трильйонами. Підраховано, що у людини середньої ваги - від 1 до 1,5 кілограмів кишкової мікрофлори. Найбільш відомі Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum і Bifidobacterium longum. Коли наш кишечник здоровий, в ньому більше дружніх бактерій, ніж тих, що викликають різноманітні патології. Причому перекіс в цьому співвідношенні загрожує не тільки діареєю, а можливі набагато більш небезпечні наслідки. Закономірно, що в міру ослаблення життєздатності дружніх бактерій зростає популяція недружніх. Відповідно, зростає їх шкідливий вплив. Результати такого перерозподілу можуть бути руйнівними.



Роль бактерій

Дружні бактерії в нашому організмі виконують наступні функції:

  • всмоктування необхідних вітамінів і амінокислот;

  • виробництво молочної, оцтової, мурашиної та янтарної кислот, без яких неможливий якісний обмін речовин;

  • виробництво вітамінів В1, В2, До, тіаміну, рибофлавіну, нікотинової і фоливой кислот, вітамінів В6 і В12;

  • зниження активності хвороботворної мікрофлори, що веде до розвитку ракових утворень;

  • пригнічення активності гнильних бактерій;

  • стимуляція лімфоїдного апарату людини, що призводить до посилення імунітету за рахунок синтезу иммуноглубинов;

  • фільтрація сполук важких металів та інших токсичних речовин, що потрапляють в організм з їжею, водою і повітрям;

  • предкпреждение проникнення хвороботворних бактерій через слизову оболонку;

  • посилення гідролізу білків, зброджування цукру, розщеплення жирів, розчинення частини харчової клітковини;

  • стимуляція перестальки кишечника і видалення його вмісту;

  • нормалізація водно - сольового балансу;

  • зниження токсичного навантаження на печінку;

  • нормалізація складу крові ( підвищення рівня гемоглобіну та зниження швидкості осідання еритроцитів );

  • покращення обміну жирів, зниження рівня холестерину в сироватці крові та нормалізація рівня циркулюючих в крові ліпопротеїнів і фосфоліпідів.


Пробіотики

Ми так довго пояснювали важливість дружній мікрофлори, щоб стало зрозуміло чому нам так необхідні пробіотики - несуть нам "правильні" бактерії. Щодня вживайте кефір, а ще краще пробіотик кефірний, і ваша дружня мікрофлора буде вам вдячна, а ви - здорові й життєрадісні.

и.добрынин



на головну

Обговорити тему на форумі
наверх


Користувальницький пошук








missfit.com.ua © Copyright 2007 МиссФит - інтернет-журнал для жінок info@missfit.com.ua
передрук матеріалів з сайту дозволяється з обов'язковим зазначенням активного гіперпосилання на сайт www.missfit.com.ua