← повернутись на головну
Вас цікавить схуднення після вагітності?
Ви хочете знати, як швидко схуднути, позбутися живота, позбавитися від целюліту, зменшити стегна? 
На сторінках інтернет-журнал для жінок MissFit, ви дізнаєтеся все про правильне харчування, про засоби і тренажерах для схуднення!





Історія шоколаду

версія для друку

Історія шоколаду



Історія появи шоколаду

історія шоколадуІсторій і легенд, пов'язаних з появою шоколаду, безліч. Зараз вже ніхто не береться назвати точне місце і час його появи. Прийнято вважати, що першими таємниці смаку шоколаду відкрили індіанці майя, які жили на березі Мексиканської затоки, у яких був навіть особливий бог, «завідував» какао. Какао-боби вважалися в той час валютою, що росте на деревах. Зерна божественного плода носили назву «какаксолата»; їм приписувалися всілякі доброчинні, а часом і містичні властивості. Частково це пояснюється тим, що стародавні мексиканці виявили стимулюючу дію шоколаду.

Знайомство європейців з шоколадом

Європейці ж вперше зіткнулися зі священним напоєм в XVI столітті, коли великому мандрівникові Христофору Колумбу інки піднесли в подарунок чашу з шоколадом. Але Колумб відмовився від подарунка, не зумів оцінити його по достоїнству. Зате соратник Колумба Ернандо Кортес по праву може вважатися головним піарником шоколаду, оскільки саме він першим приготував напій за рецептом інків. Треба сказати, що спочатку шоколадний напій здався іспанцям занадто гірким, і вони додали до нього тростинний цукор.

У XVIII столітті шоколаду приписували здатність виліковувати лихоманку, катар шлунка і навіть продовжувати життя. Втім, у той час ціна на шоколад була настільки надзвичайною, що далеко не всі стани могли собі його дозволити. У ХІХ столітті кількість плантацій какао в світі значно збільшилася. Ціна на боби значно знизилася, і шоколад став популярним і цілком доступним напоєм. До XIX століття шоколад вживали тільки в рідкому вигляді.

Історія сучасного шоколаду

Перші плитки, що з'явилися в 70-х роках XIX століття завдяки англійській фірмі «Фрай і Сини», були відразу ж оцінені по достоїнству. А в 1876 році Даніель Петер винайшов новий сорт шоколаду - молочний. Молочний порошок, необхідний інгредієнт цього сорту, йому постачав Анрі Нестле. На початку XX століття під маркою «Нестле» починає вироблятися молочний шоколад за рецептами Петера і Кохлера, двох найвідоміших фахівців у цій галузі. Але яких тільки напраслин ні звели на це вишукане ласощі! Його виставляють причиною неосяжної талії, гіпертонії, прищів, мігрені, карієсу... насправді цей продукт не просто корисний, він є ефективним антидепресантом і допомагає... схуднути.



на головну

Обговорити тему на форумі
наверх


Користувальницький пошук








missfit.com.ua © Copyright 2007 МиссФит - інтернет-журнал для жінок info@missfit.com.ua
передрук матеріалів з сайту дозволяється з обов'язковим зазначенням активного гіперпосилання на сайт www.missfit.com.ua