← повернутись на головну
Вас цікавить схуднення після вагітності?
Ви хочете знати, як швидко схуднути, позбутися живота, позбавитися від целюліту, зменшити стегна? 
На сторінках інтернет-журнал для жінок MissFit, ви дізнаєтеся все про правильне харчування, про засоби і тренажерах для схуднення!





Перші страви

Овочевий суп з курчам
  • 400 г несолоного курячого бульйону
  • 1,5 чашки води
  • 2 чашки брокколі
  • 1 чашка тертої моркви
  • 1 чашка цукіні, нарізаного кубиками
  • 50 г салатної заправки
  • 250 г зварених курячих грудок без шкіри, нарізаних кубиками
  • 1 чашка звареної вермішелі
  • 1/4 чашки дрібно нарізаної свіжої петрушки
  • 1/4 чашки тертого сиру пармезан (можна замінити будь-яким твердим сиром )

Бульйон, воду, овочі та салатну заправку змішайте у великій каструлі і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою і залиште нудитися на 5 хвилин. Додайте курятину, вермішель, петрушку і нагрівайте на повільному вогні ще 3 хвилини. При подачі посипте тертим сиром. Розраховано на 4 порції.

У кожній порції: 250 калорій, 30 г білків, 19 г вуглеводів, 6 г жирів, 2 г клітковини.

Суп з щавлю ( шпинату )
  • 1 цибулина
  • 4 зубчики часнику
  • 2 стебла селери ( дрібно нарізати )
  • 1,5 ст.л. оливкової олії
  • 450 г овочевого бульйону без солі
  • 1 картоплина середнього розміру, дрібно нарізати
  • 3 чашки свіжого листя щавлю ( шпинату )
  • жменя свіжого листя петрушки
  • сіль і перець за смаком
  • При бажанні можна також додати лимонний сік ( за смаком ) і близько чашки сухариків.

цибуля, часник, селера тушкувати в оливковій олії до м'якості ( на невеликому вогні ). Влийте бульйон, додайте картоплю і доведіть до кипіння. Додайте щавель і пертушку, закрийте каструлю кришкою і залиште суп нудитися до м'якості картоплі. Потім зніміть каструлю з вогню, перелийте в чашу від блендера або кухонного комбайна і приготуйте пюре. Посоліть і поперчіть за смаком, знову перелийте в каструлю, поставте на плиту і нагрійте на невеликому вогні. При бажанні можна дабавить лимонний сік і сухарики в кожну тарілку. Розраховано на 4 порції.

У кожній порції: 191 калорія, 8 г білка, 25 г вуглеводів, 8 г жиру, 4 г клітковини.

Густий суп з лосося
  • 500 г курячого бульйону ( не солити )
  • 220 г філе лосося
  • 2 скибочки бекону
  • 1/2 цибулини ( дрібно порізати )
  • 1 стебло селери ( дрібно порізати )
  • 1/2 ст.л. оливкової олії
  • 3 часточки часнику ( розтовкти )
  • 2 ст.л. борошна
  • 1 картоплина середнього розміру ( дрібно порізати )
  • 500 г молока
  • Петрушка
  • Сіль, перець, базилік за смаком.

Нагрійте бульйон на середньому вогні. У булдьоне зваріть філе лосося ( час варіння з розрахунку 4 хвилини на сантиметр товщини ). Відділіть філе з бульйону і розімніть виделкою. Окремо зваріть бекон, вийміть з води, остудіть і покришіть. Злегка підсмажте в оливковій олії цибулю, селеру ( вогонь повинен бути помірним, не доводьте цибулю до коричневого кольору ). Додайте часник, влийте курячий бульйон і борошно, завчасно змішану з 3 - 4 ст.л. бульйону, щоб не утворилося грудок. Помішуючи, доведіть до кипіння. Покладіть в суп, картоплю і варіть до м'якості. потім заправте суп молоком, додайте приправи і лосося. Подавати з петрушкою і шматочками бекону. Розраховано на 4 порції.

У кожній порції: 278 калорій, 22 г білка, 20 г вуглеводів, 14 г жиру, 1 г клітковини.

Персиковий суп
  • 3 чашки консервованих персиків, очищених від шкірки й дрібно порізаних
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 1/4 ч.л. кориці
  • 1 чашка нежирного ванільного йогурту
  • 1/2 чашки чорниці, лохини або будь-яких інших лісових ягід
  • 4 ст.л. нежирних збитих вершків

Персики, сік і корицю змішайте і протритите через сито або приготуйте пюре за допомогою блендера. Додайте йогурт, розлийте по мисках і поставте в холодильник, перед подачею на стіл заправте лісовими ягодами і збитими вершками. Цей суп можна приготувати ще швидше, якщо використовувати злегка подтаявшие заморожені персики.

Суп із сочевиці з горіхами
  • 2 склянки сочевиці
  • 2 - 3 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 ч.л. оливкової олії
  • волоські горіхи ( за смаком )
  • зелень

Відварити сочевицю до готовності, наріжте соломкою цибулю, моркву і злегка обсмажте на оливковій олії. Наріжте картоплю також соломкою і відваріть, додайте до нього обсмажені овочі, сочевицю. Довидите все до кипіння. Горіхи подрібніть і змішайте із зеленню. Посипте ними суп перед подачею на стіл.

Овочевий суп з моцарелою і маслинами
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1 велика червона цибулина, крупно порізана
  • 3 - 4 морквин, помитих і крупно порізаних
  • 2 невеликих стебла селери, крупно порізаних
  • 1 велика картоплина, очищена і порізана на шматочки
  • 1 великий зубчик часнику, подрібнений
  • 1 лавровий лист
  • 1\2 чашки курячого бульйону
  • 1\2 чашки молока
  • 1\2 ч.л. гострого соусу
  • 80 г моцарели, нарізаної скибочками
  • 1\3 чашки маслин без кісточок

Розігрійте масло в сковороді, додайте цибулю, моркву, селеру, картоплю, часник і лавровий лист. Тушкуйте, помішуючи, 5 хвилин. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Налийте бульйон, доведіть до кипіння, накрийте кришкою і варіть, поки картопля не стане м'яким. Додайте молоко, соус і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, додайте сир. Всипте оливки, посоліть, поперчіть. За бажанням посытьте зеленню. Розраховано на 4 порції.

Суп - пюре з цвітної капусти
  • 1 качан цвітної капусти свіжої ( 1 кг ) або 1 кг замороженої
  • 1 великий пучок цибулі - батуна або іншої зелені ( 2\3 склянки )
  • 1 склянку 10% вершків

Очистіть цвітну капусту від листя ( або розморозьте ). Покладіть в каструлю, залийте 5 склянками води і додайте 1\2 ч.л. солі ( за смаком ). потім половину дрібно нарізаної цибулі - батуна або зелені додайте до капусти, решта відкладіть. Доведіть капусту до купения, зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою і варіть ще 25 хвилин до повної м'якості. Дайте їй трохи охолонути. Змішайте в блендері капусту і бульйон до отримання пюре. Додайте 2\3 склянки вершків, сіль і чорний перець за смаком. Готовий суп накрийте кришкою і поставте на деякий час в холодильник. У невеликій каструлі доведіть до кипіння залишилися вершки і зелень, додайте 2 ст.л. води. Зменшіть вогонь і дайте покипіти ще 1 хвилину. Трохи остудіть і перемішайте в блендаре до отримання однорідної маси. Суп подають холодним, розлийте його по тарілках, зверху вилийте за 2 1\4 ч.л. пюре із зелені і вершків. Прикрасьте дрібно порізаною зеленню. Розраховано на 8 порцій.

Містить: 73 калорії, 6г, жирів, 6 г вуглеводів, 4 г білка, 2 г клітковини.

Суп "Андалуз"
  • 1 кг червоних помідорів
  • 1 стручок зеленого перцю
  • 200 г огірків
  • 50 г хліба
  • 50 г оливкової олії
  • сіль, перець за смаком
  • зелень

Помідори обдати окропом, зняти з них шкірку. Хліб розмочити в теплій воді. Всі інгредієнти помістити в блендер і ретельно подрібнити до стану пюре. якщо консистенція занадто густа, необхідно додати води. Готову страву слід обов'язково поставити на годину в холодильник. Подавати суп варто тільки дуже холодним, не надто глибокою терелке, прикрасивши дрібно нарізаними помідорами, зеленню і шматочками льоду.



Користувальницький пошук








missfit.com.ua © Copyright 2007 МиссФит - інтернет-журнал для жінок info@missfit.com.ua
передрук матеріалів з сайту дозволяється з обов'язковим зазначенням активного гіперпосилання на сайт www.missfit.com.ua