← повернутись на головну
Вас цікавить схуднення після вагітності?
Ви хочете знати, як швидко схуднути, позбутися живота, позбавитися від целюліту, зменшити стегна? 
На сторінках інтернет-журнал для жінок MissFit, ви дізнаєтеся все про правильне харчування, про засоби і тренажерах для схуднення!





Другі страви

Курка по - східному
  • 50 г італійської салатної заправки
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 1/4 чашки ароматичного винного оцту
  • 2 ст. ложки води
  • 2 ст. ложки соєвого соусу
  • 1 товчений зубчик часнику
  • 5 чашок нарізаних свіжих овочів ( солодкий цибуля, брокколі, солодкий перець, стручкова квасоля )
  • 1 ч. ложка кунжутного масла
  • 4 чашки нарізаної готової курятини без шкіри
  • 2 чашки гарячого відвареного рису
  • 1/4 чашки смаженого насіння кунжуту

З'єднайте салатну заправку, оцет, оливкову олію, воду, соєвий соус і часник. Добре перемішайте. Нагрійте 1/3 чашки отриманої суміші на повільному вогні широкої неглибокої сковороді. Додайте овочі і кунжутне масло і смажте, постійно помішуючи, до тих пір, поки овочі не стануть хрусткими. Додайте курку і заправку, що залишилася, прокип'ятіть всі сместе. Подавайте, виклавши рис і посипавши зверху насінням кунжуту. Розрахована на 5 порцій.

У кожній порції: 415 калорій, 40 г білка, 30 г вуглеводів, 14 г жиру, 5 г клітковини.

Овочева суміш з рисом
  • 1 чашка суміші заморожених овочів ( або будь-яких свіжих )
  • 1 чашка замороженої спаржі ( можна свіжої ), дрібно порезаной
  • 100 г м'ясного фаршу
  • 1 чашка вареного рису
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • сіль і перець за смаком

Обсмажте спаржу і заморожені овочі. Розігрійте фарш в сковороді або в мікрохвильовій печі, розігрійте рис там же. Додайте соєвий соус і перемішайте. Перекладіть рис в миску, змішайте з фаршем, спаржею і овочами. При бажанні посоліть і поперчіть. Розраховано на 1 порцію.

В порції: 473 калорії, 21 г білків, 77 г вуглеводів, 11 г жиру, 10 г клітковини.

Овочі "Чилі"
  • 1/2 чашки нарізаної цибулі
  • 1 солодкий червоний перець, нарізаний кубиками
  • 1 солодкий зелений перець, нарізаний кубиками
  • 250 г м'ясного фаршу ( фарш будь-який, за вашим бажанням )
  • 3 чашки дрібно нарізаних свіжих помідорів
  • 1/2 чашки червоної квасолі
  • 2 перець гострий стручковий, нарізаного кубиками ( за бажанням )
  • 2 ст. ложки кмину
  • 2 ст. ложки порошку чилі
  • сіль і перець
  • 3 чашки овочевого бульйону

Налийте трохи води в сковороду з антипригарним покриттям ( можете додати крапельку оливкової олії ). На середньому вогні тушкуйте цибулю і стручковий перець. Додайте фарш, помідори і тушкуйте ще 5 хвилин. Потім додайте квасолю, приправи, влийте овочевий бульйон і тушкуйте на повільному вогні 30 хвилин. Розраховано на 4 порції.

У кожній порції: 165 калорій, 12 г білка, 27 г вуглеводів, 1 г жиру, 8 г клітковини.

Курячі грудки тушковані з овочами
  • 2 курячі грудки
  • 100 г томатного соусу
  • 1 зелений перець
  • 1 цибулина
  • 450 г грибів ( будь-яких )

Поріжте дрібно курячі грудки, гриби, цибулю, а перець поріжте соломкою. Обсмажте в оливковій ( рослинному ) маслі на сковороді цибулю, гриби, перець, потім додайте курячі грудки, обсмажуйте всі сместе протягом 5 - 7 хвилин, потім тушкуйте на повільному вогні 10-15 хвилин. Перед подачею на стіл посипте зеленню.

Овочева лазанья
  • 0.5 курінного фаршу ( можна замінити іншим )
  • 1 цибулина, нарізана кубиками
  • 3 зубчики часнику, выдавленые
  • 300г грибів нарізаних
  • 1 стакан нарізаної щавлю
  • 400 г замороженого шпинату ( щавлю )
  • 350 г томатної пасти
  • 1 стакан води
  • половинка середнього розміру цукіні, дрібно порізаного
  • 450 г знежиреного сиру
  • 500 г тіста для лазаньї
  • 300 г дрібно нарізаного сиру

Нагрійте духовку до 200 градусів. На сковороді підсмажте м'ясо з цибулею, часником, грибами. Додайте цукіні і шпинат, посоліть, поперчіть за смаком. Залиште приготовану масу википати на помірному вогні протягом 5 - 10 хвилин, потім додайте томатну пасту і воду. Залиште википати на 5 хвилин тепер вже на повільному вогні, постійно помішуючи. Начинка повинна вийти рідкою. Додайте сир і зніміть масу з вогню. У змащену маслом форму прокладете трьома шарами тісто для лазаньї, начинку і сир. На верхній шар покладіть побільше сиру, підготовлену лазанью накрийте фольгою і випікайте протягом 30 - 40 хвилин. За 10 хвилин до того, як дістати страву з духовки, зніміть фольгу. Розріжте на 10 шматків.

У кожній порції: 287 калорій, 26.5 г білків, 23.9 г вуглеводів, 9.5 г жирів, 4.6 г клітковини.

Спагетті з пряним стейком
  • 60 г спагетті
  • 120 г стейка з вирізки
  • 1 ч.л. прянощів
  • 1 ч.л. оливкової олії
  • 1/4 чашки густого кефіру
  • 3 стиглих помідори ( нарізати кубиками )
  • 2 ст.л. огірка ( нарізати кубиками )
  • 1 ст.л. свіжої зелені ( дрібно порубати )
  • сіль і перець за смаком.

Зваріть спагетті. Змішайте масло з перцем та прянощами, натріть отриманою сумішшю з усіх боків вирізку. Обсмажте вирізку на сковороді протягом 5 хвилин. Готову вирізку наріжте дрібними скибочками. Змішайте кефір, помідори, огірки, зелень і сіль. Потушкуйте в цій суміші нарізану вирізку, потім з'єднайте її з спагетті і подавайте. Розраховано на 1 порцію.

Містить: 372 калорії, 35 г білка, 48 г вуглеводів, 7 г жиру, 2 г клітковини.

Спагетті з куркою і овочами в сметані
  • 60 г спагетті
  • 1 чашка заморожених ( або свіжих ) овочів
  • 120 г курки без шкіри ( нарізати кубиками )
  • 1 ч.л. рослинного масла
  • 2 ст.л. нежирної сметани
  • сіль і перець за смаком

зваріть спегетти. У воду, в якій варяться, за 5 - 6 хвилин до готовності додайте овочі. Тим часом підсмажте курку на маслі протягом 4 - 6 хвилин, час від часу помішуючи. Додайте в спагетті овочі, сметану, сіль, перець, змішайте з готової куркою і подовайте на стіл. Розраховано на 1 порцію.

Містить: 460 калорій, 37 г білка, 53 г вуглеводів, 11 жирів, 5 г клітковини.

Грудки курчати з соусом з манго
  • 1/4 цибулини
  • 1 манго без шкірки
  • 1 апельсин без шкірки
  • 1/2 солодкого червоного перцю
  • 2 ст.л. зеленипетрушки
  • 4 половинки грудки курчати без шкіри, попередньо підсмажені на грилі
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 1 ст.л. базиліка
  • мелений перець за смаком

Цибулю, манго, апельсин, перець і петрушку дрібно поріжте. Змішайте оливкова олія з лимонним соком, меленим перцем і базиліком і додайте у фруктово - овочеву суміш. Викладіть на філе курчати.

Шашлик з креветок з ананасом
  • 400 г заморожених креветок
  • 1\3 чашки апельсинового або ананасового соку
  • 2 товчених зубчики часнику
  • 4 чашки дрібно нарізаної зелені
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1\2 ч.л. імбиру
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • шматочки свіжого ананаса
  • Розморозьте креветки, залишивши їх на ніч у холодильнику. Інші компоненти змішайте і також залиште на ніч в холодильнику. Вранці викладіть на маринад станули креветки, перед подачею наколіть креветки і шматочки ананаса на шампури.

    Макарони з сиром
  • 2 ч.л. борошна
  • 1 1\3 чашки молока
  • 350 г будь-якого нежирного сиру
  • 1\2 ч.л. солі ( за смаком )
  • Нагрійте духовку до 200 градусів. зваріть макарони. Поступово змішайте борошно з молоком, розмішайте, щоб вийшла однорідна суміш без грудок. Додайте сир і сіль, варіть соус на середньому вогні, постійно помішуючи, поки сир не розплавиться, а суміш не почне густіти. Вилийте суміш у каструлю з макаронами і добре перемішайте. Викладіть макарони з сиром у форму для випікання, рівномірно посипте сиром, що залишився. Поставте форму в попередньо розігріту духовку на нижню полицю. Зыпекайте 20 - 25 хвилин - до тих пір, поки блюдо не покриється рум'яною скоринкою. Розраховано на 6 порцій.

    Містить: 329 калорій, 27 г білка, 46 г вуглеводів, 3 г жиру, 3 г клітковини.

    Конвертики цитрусові з тріскою
  • 2 кабачка
  • 2 моркви
  • 4 шматка філе тріски
  • 4 скибочки апельсина
  • 4 шматочка лимона
  • зелень
  • 0,5 ч.л. меленого імбиру
  • 4 ст.л. білого вина ( можна замінити соєвим соусом )
  • Розігрійте духовку до 190 градусів. Поріжте моркву, кабачки на тонкі смужки. Покладіть на притивень 4 квадрата пергаменту. помазаного маслом. На кожен покладіть нарізані овочі, а зверху по 1 шматку риби з шматочками лимона і апельсина. Посипте все імбиром і збризніть вином. Посипте перцем, зеленню. Підніміть кути вгору і загорніть, щоб вийшли просторі мішечки. Поставте ізх в духовку і випікайте до готовності риби.

    Відварна сьомга з горіхово - томатним соусом
  • 300 г сьомги
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 2 подрібнених зубчики часнику
  • 1\2 склянки панірувальних сухарів
  • 2 ст.л. кедрових горіхів
  • 4 помідори порізати кубиками
  • 2 ст.л. тертого сиру
  • 1ст.л. лимонного соку, зелень
  • Потушкуйте часник в оливковій олії на повільному вогні 30 секунд. потім всипте туди сухарі, кедрові горішки обсмажте все. Додайте помідори, сир і зелень. Поперчіть, посоліть, в глибоку сковороду або каструлю налийте води на висоту 4 - 5 див. Додайте лимонний сік і лавровий лист, доведіть воду до кипіння. Покладіть туди філе риби, потім зменшіть вогонь і варіть до готовності. Рибу розкладіть по тарілках, зверху прикрасьте соусом.

    Містить: 223 калорії, 10 г жирів, 14 г вуглеводів, 19.5 г білків, 2 г клітковини.

    Локшина зі шпинатом
  • 300 г макаронів з борошна грубого помелу
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 2 подрібнених зубчики часнику
  • 1\2 склянки подрібнених волоських горіхів
  • 1 склянка нарізаних кубиками помідор
  • 3 склянки листя шпинату
  • 1\2 склянки тертого сиру
  • мелений чорний перець
  • Відваріть макарони, розігрійте сковороду і потушкуйте часник на оливковій олії 1 хвилину. Викладіть помідори і тушкуйте ще 1 хвилину, після чого додайте шпинат і тушкуйте 30 секунд, щоб листя почали сварачиваться. Перемішайте макарони з соусом, сиром.

    Містить: 477 калорій, 18 г жирів, 60 г вуглеводів, 19 г білка, 10 г клітковини.

    Цукіні з тунцем
  • 4 цукіні
  • 120 г тунця у власному соку
  • 1 банка очищених консервованих томатів
  • 100 г тертого сиру
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • зелень
  • Розріжте цукіні вздовж на дві частини, видалити ложкою м'якоть, намагаючись не пошкодити їх. Покладіть м'якоть в блендер, додайте яйце, тертий сир, тунця, зелень і збивайте до тих пір, поки суміш не стане однорідною. Розріжте цукіні поперек і начиніть їх отриманою сумішшю. Покладіть їх у змащену маслом форму для випікання, змішайте в чашці кілька чайних ложок води, 2 ч.л. оливкової олії і томати, проткнуті виделкою, додайте це до цукіні. Зверху полийте олією. Поставте в розігріту піч і випікайте протягом 40 хвилин, потім остудіть і подавайте до столу.



    Користувальницький пошук








    missfit.com.ua © Copyright 2007 МиссФит - інтернет-журнал для жінок info@missfit.com.ua
    передрук матеріалів з сайту дозволяється з обов'язковим зазначенням активного гіперпосилання на сайт www.missfit.com.ua